Nová čtečka Kindle od Amazonu slaví mimořádné úspěchy

tl
1. 10. 2012 10:55
První podsvícený Kindle se vyprodal ještě dříve, než se začal vůbec prodávat
Foto: Amazon

Na začátku září představila společnost Amazon kromě druhé generace tabletu Kindle Fire také další čtečku elektronických knih Kindle. Ta se sice začíná prodávat od až dnešního dne, nicméně Amazon už před pár dny oznámil, že ten, kdo si jí objedná až nyní, dostane jí nejdříve do tří týdnů. Nová čtečka Kindle se totiž vyprodala už jen díky předobjednávkám.

První podsvícený Kindle

Zařízení Kindle Paperwhite je první elektronickou čtečkou knih s podsvíceným displejem od Amazonu. Není ale první osvětlenou čtečkou vůbec. V tomto ohledu Amazon předběhla firma Barnes & Noble se zařízenám Nook Simple Touch.

Displej nového Kindlu je dotykový a s větším kontrastem i rozlišením, díky čemuž je ještě vhodnější pro čtení, než jeho předchůdci.

I když má další čtečka od Amazonu o něco lepší hardware a disponuje novou technologií Paperwhite, je stále velmi tenká a lehká. Tloušťka jejího těla je jen o něco větší než 9 milimetrů a váha celého zařízení činí 213 gramů, což je při nošení v tašce či batohu skoro nepostřehnutelné.

Podsvícení displeje navíc ani nijak výrazně nesnížilo výdrž baterie Kindlu. I s technologií Paperwhite vydrží okolo dvaceti dnů při každodenním čtení. 

 

Právě se děje

Další zprávy