Nook Tablet snižuje velikost paměti, ale i cenu

Adam Fiala
23. 2. 2012 1:51
Aby mohl konkurovat tabletu od Amazonu s 8 GB vnitřní paměti, sníží Nook i svou
Foto: IBTIMES.COM

Amazon je králem v prodeji nízkonákladových a tím pádem levných tabletů. S tabletem Kindle Fire uspěl Amazon o Vánocích. Tedy částečně. Podle zveřejněných statistik se prodalo hodně kusů zařízení Kindle Fire, čisté zisky tak závratné nebyly. Špatně se nevedlo ani společnosti Barnes & Noble, přesto chce svou situaci zkusit zlepšit.

Potřebuje uživatel 16 GB, nebo stačí osm?

Tato firma uvádí zvláště na americkém trhu vlastní řadu čteček e-knih a podobně jako Amazon přišla v druhé polovině loňského roku s vlastním modelem levného tabletu. Vedle klasického Nooku a Nook Colour se prodává Nook Tablet.

Oproti Kindle Fire však stál víc a i takových padesát dolarů může zákazníka zviklat. Navíc jméno Barnes & Noble nemá po světě takový zvuk jako Amazon. Přístroj modelové řady Nook obsahoval 16 GB interní paměti, nyní přijde v alternativní, ořezané verzi.

Oba tablety za stejnou cenu

Úbytek přitom dolehne právě na velikost vnitřní paměti. Amazon nabízí v Kindle Fire pouze 8 GB a vzhledem k masovému prodeji to nikomu příliš nevadí. Vedle 64 GB verze iPadu 2 je to v podstatě zanedbatelná velikost. Zvlášť když se tato paměť dá rozšířit obtížně - přes přípojku na USB nebo volný prostor na cloudovém úložišti. To Nook Tablet disponuje slotem na SD kartu. Cena nového Nook Tabletu klesla na úroveň Kindle Fire. Prodávat se začal 22. února.

 

Právě se děje

Další zprávy