Nejlevnější tablet Surface bude stát deset tisíc korun

tl
17. 10. 2012 7:43
Tablet Surface nebude tak levný, jak se čekalo. Ceny začnou na 499 dolarech.
Foto: MICROSOFT.COM

Vydání dlouho očekávaného tabletu Surface se blíží. Před několika dny Microsoft vypustil první reklamní spoty a dnes již oficiálně potvrdil, kolik bude jeho první tablet stát.

O ceně Surface se spekulovalo už od jeho prvního představení. Nejprve přišla zpráva o tom, že Microsoft napodobí Google a Amazon a Surface bude prodávat jen za 200 dolarů. Jelikož ale tuto informaci vyvrátil samotný šéf Microsoftu Steve Ballmer, začalo se mluvit o 300 nebo 400 dolarech. Reálná cena je nakonec o sto dolarů vyšší.

Za 600 dolarů i s klávesnicí

Za 499 dolarů, tedy přibližně asi 9500 korun, bude k dostání základní verze Surface s vnitřní pamětí 32GB, přičemž za stodolarový příplatek Microsoft k tabletu přidá ještě ochranný obal Touch Cover, který funguje zároveň i jako klávesnice. Do prodeje se dostane ještě druhá verze, která bude mít kapacitu 64GB, a která přijde na 699 dolarů i s obalem Touch Cover.

Obě verze tabletu Surface budou dodávány s operačním systémem Windows RT, který je osekanou verzí Windows 8. V ceně tabletů je zahrnut i kancelářský balík Office Home and Student 2013.

Prodávat se Surface začne od 26. října, o několik týdnů později Microsoft na trh vypustí i tablet Surface Pro, který už nabídne plnohodnotný systém Windows 8. Jeho cena ale zatím známá není. 

 

Právě se děje

Další zprávy