Murdoch je po smrti, napsali hackeři na web deníku Sun

Jan Kovalík
19. 7. 2011 9:00
Hackeři ze skupiny LulzSec napadli servery deníku The Sun
Foto: ČTK

Hackerská skupina LulzSec, která nedavno ohlásila ukončení aktivit, je znovu "v akci".

Její členové v pondělí pronikli na web listu The Sun, vlastněného mediálním magnátem Rupertem Murdochem, jehož impérium v současnosti čelí skandálu s ilegálními odposlechy.

LulzSec v pondělí na web The New Times, vlastněný Murdochovou frmou, umístili falešný článek o smrti Ruperta Murdocha. Text čtenáře informoval o nalezení těla mediálního magnáta, který měl údajně požít radioaktivní jed. Upravený web pak čtenáře přesměroval na Twitter účet skupiny LulzSec.

Podobně hackeři naložili s webem bulváru The Sun, jehož upravená verze odkazovala na zmíněný článek a pak návštěvníky směrovala na Twitter LulzSec. Tam hackeři informovali o změně DNS adres všech webů, patřících Murdochově News Corporation, které se tím pádem staly pro veřejnost nedostupné. Výpadek se měl týkat více než tisícovky webů.

Na Twitteru se též objevila čísla mobilních telefonů editorů zrušeného bulváru The News of the World, během úterý začali LulzSec zveřejňovat emaily s hesly zástupců Murdochova impéria, včetně šéfky britské divize News Corporation, Rebekah Brooksové.

LulzSec se "proslavili" svým padesátidenním útočením na servery FBI, CIA, amerického Senátu nebo herních společností Sony či Nintendo. Pak skupina ohlásila ukončení svých aktivit a část jejich členů se zapojila do operací hackerského kolektivu Anonymous.

Rebekah Brooksovou, Ruperta Murdocha a jeho syna Jamese dnes ohledně skandálu s odposlechy, který otřásá Británií, vyslechne soud.

 

Právě se děje

Další zprávy