Microsoft to zkouší s hudbou. Spustil Xbox Music

tl
17. 10. 2012 10:30
Microsoft chce se službou Xbox Music prodávat digitální hudbu
Foto: Microsoft

Americký softwarový gigant Microsoft před čtyřmi lety spustil svůj vlastní obchod s digitální hudbou Zune Marketplace. Ten se ale s příliš velkým úspěchem nesetkal a postupem času upadl v zapomnění. Microsoft to ale s hudbou nevzdal a v úterý spustil nový obchod Xbox Music, od kterého si slibuje, že napodobí úspěch služby iTunes Store od Applu.

Služba Xbox Music nabízí okolo 30 milionů skladeb, které mohou její uživatelé poslouchat a stahovat. Pokud jste ochotni při poslechu hudby sledovat reklamu, můžete si zdarma pustit jakoukoliv skladbu z katalogu. Za měsíční desetidolarový poplatek se lze ale reklamě vyhnout. Dále Xbox Music funguje i jako klasický obchod, ze kterého si uživatelé mohou skladby a desky stáhnout ve formátu MP3 a přehrávat je kdekoliv.

Od úterý je obchod Xbox Music dostupný pro konzoli Xbox, 26. října se společně s Windows 8 dostane do PC a tabletů. V dalších týdnech chce Microsoft svojí novou služby zpřístupnit i pro telefony s Windows Phone, později se Xbox Music možná dostane i do Androidu a do počítačů od Applu.

Služba je prozatím dostupná jen pro 22 zemí, mezi nimiž Českou republiku nenajdeme. Není ale vyloučeno že v příští rok se Xbox Music dostane i do dalších zemí, včetně České republiky.   

 

Právě se děje

Další zprávy