Microsoft na E3 ukázal, jak Xbox propojí se smartphony

tl
6. 6. 2012 17:25
Smartphone i tablet budou fungovat jako dálkové ovládání. Pomocí Kinectu můžeme na Xbox mluvit
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Microsoft už před časem oznámil, že nám letos ze čtvrté generace Xboxu nic neukáže a místo toho se bude soustředit na vylepšení konzole současné, Xboxu 360. Tento slib dodržel a na právě probíhající herní výstavě E3 předvedl, co těmi vylepšeními vlastně myslel.

Hlavní novinkou je větší propojenost mezi konzolí a dalšími zařízeními. Stačí vlastnit smartphone či tablet a pomocí nové aplikace Smart Glass získá uživatel další možnosti, jak se svým Xboxem nakládat. Služba si například zapamatuje, v jakém čase jste přerušili sledování filmu na vašem tabletu a následně ho můžete od té stejné chvíle spustit na vašem Xboxu.

Xbox se bude ovládat hlasem nebo telefonem

Příjemným vylepšením je také zlepšení ovladatelnosti. Internetový prohlížeč sice součástí Xboxu už je, ale málokdo ho používal, protože se na konzoli bez klávesnice špatně píše.

Se Smart Glass ale nyní půjde ovládat konzoli jak pomocí tabletu, tak smartphonu, což její užívaní značně usnadní. Pomocí Kinectu bude navíc možné ovládat Xbox 360 i hlasově, a zadávat tak například hesla do vyhledávače.

Halo 4 i South Park

Kromě těchto technických novinek nezapomněl Microsoft také ukázat aspoň nějaké hry. Tím hlavním hitem má podle něj být čtvrté pokračování Halo, které má tentokrát místo přímočaré akce nabídnout trochu více zkoumání, podobně jako je tomu například v sérii Mass Effect.

Dále byla představena hra South Park: The Stick of Truth, inspirovaná populárním animovaným seriálem, a další díly her Fable, Gears of War nebo Dance Central.

--------------------------------------------------------------------------------

Kupte si herní konzole.

 

Právě se děje

Další zprávy