Klasický Prince of Persia miří na Xbox Live!

Radek Pergl
15. 5. 2007 9:12
Kdo v mládí nepřeskakoval s Perským princem propasti s bodáky, jako by nebyl. Uvnitř: VIDEO
Foto: Hratelně.cz

Princem z Persie (rok 1989) si musel projít každý hráč, proto když jsme se dozvěděli o tom, že má vyjít na Xbox Live Marketplace, uronili jsme slzu štěstí i smutku (záleželo na tom, kterou konzoli daný redaktor vlastní). Dnes však máme k dispozici první obrázky a je jasné, že s původním Princem bude mít hra stejné jen základní principy. Tedy alespoň grafický kabátek bude úplně jiný a podle screenshotů si rozhodně nemůžeme stěžovat - nádherné podrobné textury, modely, světelné efekty, snad stejně dobře dopadne i pohybová animace a Princ bude rozcupitaný přesně tak, jak jsme ho znali.

Nemusíte se však bát, že by si s novou reinkarnací známého hrdiny autoři začali vymýšlet nějaké zlepšováky (ačkoliv několik nových pastí a nepřátel hra přeci jenom přinese). Nicméně v tomhle ohledu má být hra své předloze věrná a budeme tedy běhat sem a tam přeskakovat propasti, mačkat plošinky, vyhýbat se nastraženým bodákům a bojovat se strážemi. Zajímavostí pak je, že nového Prince of Persia Classic vyvíjí pod hlavičkou Ubisoftu firma Gameloft, dosud známá jako výrobce velmi kvalitních her pro mobilní telefony.




Gameloft spolupracuje s Ubisoftem již léta. Vedle "mobilních" zpracování her s perským princem (Prince of Persia: Harem Adventures, Prince of Persia: The Sands of Time, Prince of Persia: The Two Thrones a Prince Of Persia: Warrior Within) stojí za zmínku také závodní série Asphalt: Urban GT a v těchto dnech vycházející Platinum Sudoku pro Nintendo DS. Společnosti Gameloft však nechybí ani zkušenosti s velkými platformami - na motivy několika nejúspěšnějších Java her byly vytvořeny budgetové PC tituly. 

 

Právě se děje

Další zprávy