EPT Kodaň: Final Table

Petr Smrž
1. 3. 2008 0:00
Jak vypadal finálový stůl?

V sobotu 23.2. v odpoledních hodinách začínaly líté boje o vítěze EPT Scandinavian Open 2008 a jak tomu obvykle bývá, vítěz byl znám až v neděli nad ránem. Pro pořádek si zopakujeme přehled hráčů, kteří se probojovali k finálovému stolu a také kolik žetonů měli na svém kontě.

Tim Vance 1,408,000
Rasmus Hede Nielsen 789,000
Daniel Ryan 557,000
Soren Jensen 500,000
Magnus Hansen 458,000
Nicolas Dervaux 336,000
Patrik Andersson 283,000
Simon Dorslund 267,000

Jako první finálový stůl opustil Švéd Patrik Andersson. Anderson patřil mezi hráče, kteří příliš žetonů neměli a tak musel hrát trošku riskantněji. Šel all-in před flopem s K-6 a dorovnal ho Daniel Ryan s A-5. Na stůl přišly karty 7-5-7-10-J. Andersson si tak na svůj účet připsal odměnu za osmé místo ve výši $110,810.

Dalším odpadlíkem byl Simon Dorsland, který finálový stůl začínal s nejnižším počtem žetonů. Povinné sázky byly $10,000/$20,000, Tim Vance ve střední pozici navýšil na necelý trojnásobek BB. Dorslund se pravděpodobně domníval, že Vance chce pouze ukrást jeho žetony a tak zahrál all-in. Vance jej ovšem velice rychle dorovnal. A jak jistě sami uznáte, jeho A-K mu k tomuto kroku dávalo dost pádný důvod. Dorsland měl v ruce A-8. Na flopu, turnu ani riveru se žádný zázrak nekonal a Dorsland musel z kola ven. Počáteční zklamání mu ale určitě zahojilo $155,954.

Mezi šest nejlepších hráčů se dostal Francouz Nicolas Dervaux, ale na lepší než šesté místo nedosáhl. Osudovou hrou se mu stal pokus z pozice small blindu okrást o žetony Sorenena Jensena na velkém blindu. Dervaux šel all in se svými $175,000 žetony. Sorenem Jensenem nezaváhal ani chviličku, dorovnal a otočil A-7 proti Dervauxovým J-5. Flop dal velkou naději Dervauxovi, když se na něm objevilo J, ale eso na turnu vzápětí jeho šance na lepší než šesté místo pohřbily. I přesto si Dervaux přišel na krásných $196,995.

Jako pátý se s turnajem rozloučil Daniel Ryan, přestože k finálovému stolu šel s třetím největším množstvím žetonů. Ryan zahrál all in s A-Q a když Rasmus Nielsen dorovnával jeho sázku možná byl v první chvíli i rád, ale hned jak Nielsem ukázal A-K bylo jasné, že naději na setrvání v turnaji dá Ryanovi pouze dáma. Ta se však na stole neobjevila a tak se musel Ryan spokojit s $303,701.

V turnaji už tak zbývali pouze tři Dánové a Američan. Pomyslnou bramborovou medaili bral Dán Rasmus Nielsen. V tu dobu byli blindy již $15,000/$30,000. Nielsen před flopem navýšil na $100,000, po něm Tim Vance nejenže dorovnal, ale navýšil sázku na $350. Nielsen sázku dorovnal, na flop přišlo J-9-7. Vance šel all in a. Nielsen dorovnal a možná byl i sám v tu chvíli překvapený že jeho pár osmiček je lepší než Vanceho A-Q. Eso na riveru však Nielsenovi vystavilo v turnaji stopku.

Kdo se účastní závěrečného heads-upu rozhodla hodně nenápadná hra. Soren Jensen na small blindu pouze dorovnal velký blind na kterém seděl Magnus Hansen, který pouze checkoval. Na flop přišly 10♠-9♥-4♥, hra stále vypadala velmi nenápadně a nikdo nečekal, že by se hráči mohli začít vzájemně navyšovat, až Soren Jensen vsadil všechny své žetony. Hansen jej dorovnal s 10♦-6♥, ale v tu chvíli to bylo málo na 4♠-9♠ Sorena Jensena. Turn 5♥ dal Hansenovi šanci na flush, ale river 7♠ definitivně rozhodl o třetím místě Magnuse Hansena, za které si na svůj účet připsal $398,094.

Do finálového heads upu se tak probojoval Američan Tim Vance a Dán Soren Jensen. Oba přitom měli na svém kontě přibližně stejné množství žetonů. Oba hráli v celku opatrnou hru, ale Vance svého soupeře přehrával a získával postupně většinu žetonů na svojí stranu.

Za zmínku stojí hra ve které měl Vance opravdu blízko k vítězství. Na stole bylo po flopu K-6-7 Jensen šel all in, Vance ho dorovnal a v té chvíli měl nad soupeřem navrh, protože jeho K-4 bylo více než Jensenovo Q-7. Na Turnu se ovšem objevilo Q a aby toho nebylo na Vance málo, tak Jensen na riveru zkompletoval full house, když mi přišla další sedmička.

V této chvíli bylo množství žetonů obou hráčů velmi podobné, avšak během několika málo her získal Vance opět mírnou převahu a za dalších pár her bylo známé jméno vítěze. Oba hráči checkovali, na flop přišlo 8♠-7♣-2♣. Po turnu 3♠ a riveru 4♠ vsadil Soren Jensen všechny své žetony Vance jej dorovnal a měl tu nejsilnější možnou kombinaci - flush (A♠-10♠ v ruce).

Soren Jensen si tak z turnaje odnesl $685,379 za druhé místo. Prémii $1,210,699 si tak na svůj účet spolu s titulem pro vítěze EPT Scandinavian Open 2008 v Kodani připsal 46-letý Američan Timothy Vance. Kdyby Vás zajímalo jak se na turnaj Timothy Vance dostal tak vězte, že mu k tomu stačilo 10,000 FPP za které se kvalifikoval v satelitu na PokerStars.

Čestí fanoušci si také tento turnaj budou jistě pamatovat díky skvělému 22. místu Michaela Marka. Dalším turnajem série EPT bude Polish Open který se bude konat od 11. do 15. března ve Varšavě.

 

Právě se děje

Další zprávy