Děti ze Silicon Valley chodí do školy bez počítačů

Adam Pešek
4. 11. 2011 0:18
Waldorfská škola v Silicon Valley připravuje na budoucnoust i děti špičkových manažerů Googlu nebo Applu. Výuka probíhá zcela bez počítačů
Foto: Aktuálně.cz

Učí se tam děti technologického ředitele portálu eBay a stejně tak i řady zaměstnanců IT gigantů jako  Google, Apple, Yahoo nebo Hewlett Packard. Řeč je o waldorfské škole v Silicon Valley, která místo počítačů a elektronických tabulí stále ještě používá klasickou tabuli s barevnými křídami.

Waldorfská metoda je stará už přes sto let a namísto klasického biflování znalostí podporuje individuální nadání a kreativitu. Celkem bez problémů se tak dokáže obejít bez moderních technologií a vystačí si s tradičními učebními pomůckami.

Školy tohoto typu vychází z myšlenek rakouského filosofa Rudolfa Steinera a někdy bývají označované jako svobodné školy. Výuka je však zaměřená především na rozvoj osobnosti dítěte. Waldorfská pedagogika se rozvíjí od roku 1989 i v Čechách, kde jsou rodičům k dispozici mateřské, základní i střední školy tohoto alternativního pedagogického směru.

 

Právě se děje

Další zprávy