Chcete si vyzkoušet Halo 3? Zaplaťte!

Martin Havlíček
14. 12. 2006 0:00
Betatest Halo 3 byl pošpiněn skandálem. Administrátoři jedné ze stránek oficiální komunity Xboxu byli přistiženi, jak přístupy do "bety" prodávají.
Foto: Bungie

Okolo betatestu Halo 3 je opravdu nebývalý humbuk. Primární účel betatestu, tedy vyzkoušet hru v provozu a vychytat poslední chyby, jakoby byl potlačen do pozadí hráči, kteří si prostě chtějí vyzkoušet Halo dříve než ostatní. A Microsoft to předpokládal, proto také podřídil účast výběru. Ne každý, kdo se zaregistruje a splňuje podmínky, si tuto očekávanou střílečku zahraje - američtí účastníci budou zřejmě losováni, kdežto Evropané si o své vstupenky musí zasoutěžit.

Síť stránek evropské oficiální komunity Xboxu (XCN Xbox Community Network) byla Microsoftem podarována stovkou "klíčů" k betatestu, s tím, aby je spravedlivě rozdala mezi čtenáře. Jak se však nyní ukázalo, někteří pověřenci si to špatně interpretovali a začali přístupy do betatestu výhodně prodávat. Celá záležitost byla samozřejmě okamžitě odhalena a Microsoft zareagoval s výhružkou, že každý, kdo bude klíče prodávat, nakonec žádný nedostane a bude navíc vymazán ze seznamu stránek oficiální komunity.

Jméno hříšníka prozrazeno nebylo, ale jak řekli zástupci portálu BritBox, který je také součástí XCN, zlodějů je prý v oficiální komunitě spousta, takže ani nejsou překvapeni.

 

Právě se děje

Další zprávy