Blokování účtů Xbox Live - rozřešení

Michal Jonáš
1. 6. 2007 15:43
Čeští hráči nebudou nijak postiženi a klidně mohou využívat služeb Xbox LIVE! dále.
Foto: Microsoft

Konečně jsem nedávno vysondoval nějaké konkrétní informace s hojně diskutovanou kauzou rušení účtů služby Xbox LIVE, o které jsem psal před několika dny. Podle dvou zdrojů přímo z domácího zastoupení Microsoftu se má věc nakonec takto prozaicky: Žádné hromadné rušení účtů služby Xbox Live, ať už z důvodu uvedení nepravdivých údajů při registraci, placení platební kartou, nebo hraní Forzy Motorsport ještě před evropským launchem, se samozřejmě nekoná.

Nikdo nebude postihován za zakoupení jakékoliv hry byť ještě před oficiálním spuštěním prodeje a nikdo také nebude postihován za využívání online účtu na cizí zemi (služba Xbox LIVE není v ČR oficiálně podporována). Microsoft totiž nedávno spustil systém, který vyhledává připojené majitele nelegálně upravených (očipovaných, flashnutých) konzolí Xbox 360, aby jim následně odstřihnul přístup na internetové služby Xboxu.

Nu a jak to v podobných případech již bývá, tento systém sporadicky napadá i legální hráče a to v jistých případech např. opravovaných konzolí, které se hlásí serverům velmi podobně jako upravené přístroje. Otázka tak je, jestli takto neprávem postiženým našincům někdo jejich konzoli odblokuje zpět, když u nás oficiálně služba Xbox LIVE vlastně neexistuje. Nicméně tito jedinci se prý mají ozvat na zákaznickou podporu MS nejlépe prostřednictvým emailu, nebo online formuláře a já bych to osobně zkusil také na podpoře v zemi, kde je veden cizí účet, tedy zpravidla USA, nebo Anglie.

Microsoft totiž u nás službu Xbox LIVE nepodporuje a vlastně zatím ani neprovozuje, ale prý nebude hráče nijak omezovat, ani blokovat, nicméně používání je tudíž na vlastní odpovědnost. Upřímně, Xbox 360 bez připojení na internet a bez své online služby nemá jinak moc valného významu. Takže zatím můžeme doufat, že se online služba Xbox Live i u nás oficiální cestou spustí co nejdříve.

Článek vyšel ve spolupráci s blogem Gamesblog.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy