Vodafone vykázal silné výsledky

ČTK, eko
15. 11. 2005 9:56
Londýn - Vodafone v prvním pololetí předčil očekávání analytiků.

Evropský mobilní operátor Vodafone Group Plc vykázal v prvním pololetí silné výsledky a překonal jimi očekávání analytiků. Vodafone sídlí v Británii a ze světových mobilních operátorů má nejvyšší tržby. V České republice je vlastníkem operátora Oskar.

Provozní zisk (EBITDA) se za šest měsíců do 30. září zvýšil na 6,71 miliardy liber, tedy 291 miliard korun. Ve stejném období minulého roku tento zisk dosáhl podle internetových stránek podniku 6,32 miliardy liber. Tržby se meziročně zvýšily na 18,3 miliardy liber ze 16,7 miliardy.

Ekonomové dotázaní agenturou Reuters předpokládali, že Vodafone zvýší provozní zisk o 5,4 procenta na 6,66 miliardy a že mu tržby vzrostou o sedm procent na 17,96 miliardy liber.

Vodafone dnes oznámil, že akcionářům vyplatí zpět více peněz. Program zpětného odkupu vlastních akcií společnost zvýšila o dvě miliardy liber na 6,5 miliardy. Plán se vztahuje na finanční rok do března příštího roku. Dividendu zvýší Vodafone o 15 procent na 2,2 pence na akcii v souladu s očekáváním.

Vodafone dodal, že mu v první polovině finančního roku přibylo deset milionů nových zákazníků. Na konci pololetí tak měl 171 milionů klientů, napsala agentura Reuters.

 

Právě se děje

Další zprávy