Jak odměnit plyšáka? Dovolenou v Německu

dkl
9. 9. 2007 0:00
Cestovat dnes mohou i hračky
Plyšák před Burgtheaterem
Plyšák před Burgtheaterem | Foto: Teddytours.com

Praha/Mnichov - Máte svého oblíbeného plyšáka, bez kterého neuděláte téměř ani krok? A nemyslíte, že si za svoji věrnost zaslouží dovolenou?

S takovým nápadem přišlo několik podnikatelů z Německa a hned svůj byznys rozjeli. Za pár desítek eur nabízí, že plyšákovi poskytnou dny plné zážitků, ze kterých si odnese i album plné fotek. To aby se o navštívených místech dozvěděl i majitel hračky.

Různé společnosti nabízí pobyty od tří dnů až po dvoutýdenní dovolenou. Navštívit je možné Mnichov, Berlín nebo Vídeň.

Méďové se dostanou na nejznámější místa. Vyfoceni budou i v restauraci u vídeňské kávy a dortíku. Pro ty protřelejší je nachystána návštěva Oktoberfestu či noční prohlídka městem.

Celá dovolená pro plyšáka vyjde od padesáti do dvou set eur. Záleží na společnosti, na délce pobytu i na tom, co vše si s sebou z výletu odveze - zda to bude jen fotoalbum nebo i suvenýry a průvodce.

Ovšem všechny firmy své služby omezují na hračky jen do určité velikosti a hmotnosti.

Odpočívající plyšák
Odpočívající plyšák | Foto: Teddytours.com

Pro zábavu

Kdo se vlastně může pustit do podobného podnikání? Jedna z internetových stránek osvětluje motivy Christophera Böhma a Elke Verheugenové:

"Děláme to jen proto, že máme rádi plyšáky, děláme to ve svém volném čase a proto, že je to zkrátka legrace," uvádí.

Právě tato dvojice nabízí výlet do Mnichova a jako nadstandard je možné hračce zaplatit bungee jumping, paragliding či zahrání si golfu.

Nápad s výletem neživé figurky ale není nový. Například režisér filmu Amélie z Montmartru nechal po světě cestovat trpaslíka, který patřil otci hlavní hrdinky příběhu s tím, že otec dostával pohledy ze všech koutů světa, na kterých byl trpaslík vyfocen.

Ovšem podnikatelé v "medvídkovém byznysu" nejsou s divokými nápady sami.

Například čínský podnikatel svůj byznys založil na tom, že na jednu loď dostane ženy toužící po manželství a milionáře, kteří nemají čas si najít tu správnou. Výsledkem má být několik uzavřených manželství na konci plavby.

 

Právě se děje

Další zprávy