Situace s odbavením zavazadel je stabilizovaná, tvrdí pražské letiště

6. 7. 2024 12:17
Situace s odbavením zavazadel je stabilizovaná, tvrdí pražské letiště

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.

"Během pátku byla průměrná doba zpožděných příletů 47 minut, tím se zpožďují i odlety v průměru o 39 minut. Díky pomoci kolegů z letiště je plánovaný provoz zajištěný a neočekáváme žádné výrazné problémy," oznámilo letiště dnes po 09:30.

Výdej zavazadel byl dnes dopoledne podle letiště bez větších komplikací. "Nicméně, pokud by cestující čekali déle než jednu hodinu na jejich výdej, mají možnost vyplnit u reklamační přepážky formulář a handlingová společnost cestujícím zavazadla doveze zdarma na uvedenou adresu," uvedlo. Zopakovalo také doporučení, aby si lidé brali na palubu letadla do příručního zavazadla nejnutnější věci jako léky nebo hygienické potřeby v povoleném limitu do 100 mililitrů.

 

Právě se děje

Další zprávy