Sdílené bankomaty už i na vklady. Čtyři banky zprovozní službu od nového roku

ČTK ČTK
29. 6. 2023 13:24
Od začátku roku 2024 budou moci klienti Komerční banky, Moneta Money Bank, Air Bank a UniCredit Bank postupně vkládat peníze ve sdílené bankomatové síti za stejných podmínek jako u zařízení své vlastní banky. Banky o tom ve čtvrtek informovaly ve společném prohlášení. Jde o další krok iniciativy započaté v únoru 2023, kdy tyto banky umožnily klientům vybírat hotovost ve sdílené bankomatové síti.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Kristýna Zvelebilová

Obliba bankomatů s vkladovou funkcí mezi klienty podle bank dlouhodobě roste. Možnost vkládat hotovost kdykoliv podle nich oceňují zejména podnikatelé. Statistiky ukazují, že v některých lokalitách objem vložené hotovosti dokonce přesahuje objem výběrů, uvedly.

"Iniciativa sdílené bankomatové sítě přináší našim klientům zásadní benefity, a navíc podporuje principy udržitelnosti. Jsem proto velmi rád, že jsme dnes společně pokročili v rámci tohoto projektu dále," uvedl generální ředitel Komerční banky Jan Juchelka.

Zapojení vkladových bankomatů do sdílené sítě bylo podle něj dalším logickým krokem.

Cílem iniciativy sdílení bankomatů je podle bank zvýšit dostupnost hotovostních služeb pro klienty a současně urychlit aktivity v zájmu udržitelného rozvoje. Součástí společné iniciativy je rovněž přesun duplicitních bankomatů.

Když na jednom místě stojí vedle sebe dvě sdílená zařízení, jedno z nich banky přesunou tam, kde předtím bankomat chyběl. K dnešnímu dni takto banky společně přesunuly více jak 60 bankomatů, dodal Juchelka.

 

Právě se děje

Další zprávy