Provozovatel Nord Streamu 2 si v Německu zaregistroval dceřinou společnost

ČTK ČTK
26. 1. 2022 19:11
Provozovatel Nord Streamu 2 si v Německu zaregistroval dceřinou společnost

Provozovatel plynovodu Nord Stream 2 zaregistroval dceřinou společnost v Německu, která bude mít na starosti německou část plynovodu. Společnost zabývající se přepravou plynu se jmenuje Gas for Europe a má sídlo ve Schwerinu, uvádí se v prohlášení. Zřízení dceřiné společnosti bylo hlavním požadavkem německého regulátora před obnovením procesu certifikace, který byl pozastaven v listopadu.

Spolková agentura pro sítě (Bundesnetzagentur) v reakci na oznámení uvedla, že zatím není schopna říct, kdy certifikační řízení pro Nord Stream 2 obnoví, napsala agentura Reuters.

"Certifikační řízení zůstane pozastaveno, dokud nebude dokončen převod hlavních aktiv a lidských zdrojů na dceřinou společnost a Spolková agentura pro sítě nebude schopna zkontrolovat úplnost dokumentů dceřiné společnosti," uvedl regulátor v prohlášení.

Gas for Europe se podle prohlášení stane vlastníkem a provozovatelem německé části plynovodu, což je zhruba 54 kilometrů dlouhý úsek potrubí v německých teritoriálních vodách a terminál v Lubminu na severu země.

 

Právě se děje

Další zprávy