PPF dokončila prodej 30 procent CETINu investiční firmě GIC, cenu neuvedla

ČTK ČTK
10. 3. 2022 11:23
PPF dokončila prodej 30 procent CETINu investiční firmě GIC, cenu neuvedla

Skupina PPF dokončila prodej 30 procent telekomunikační firmy CETIN globální investiční společnosti GIC se sídlem v Singapuru. Transakce byla podepsaná loni v říjnu a schválily jí příslušné regulační úřady. PPF to oznámila v tiskové zprávě.

PPF bude mít v sedmičlenném představenstvu CETIN Group čtyři místa včetně funkce předsedy pro Jana Kadaníka. Podle smlouvy o akvizici zasedne v představenstvu také jeden nezávislý člen. Účastníci transakce se dohodli, že nezveřejní podrobnosti ohledně její finanční stránky.

CETIN vznikl v roce 2015 oddělením infrastruktury od telekomunikačního operátora O2 Czech Republic. Jako skupina funguje od roku 2020, kdy se oddělila infrastruktura od operátorů, kteří pod značkou Yettel působí v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku. Součástí telekomunikačního portfolia PPF jsou od roku 2018.

GIC je přední globální investiční společnost, která byla založena v roce 1981 s cílem spravovat devízové rezervy Singapuru. Investuje do aktiv zahrnujících podíly v různých společnostech, státní či korporátní dluhopisy, nemovitosti či infrastrukturu ve vice než 40 zemích. GIC zaměstnává 1800 lidí po celém světě.

 

Právě se děje

Další zprávy