Pekař z Mostu musel zavřít, v prodejně měl myši a hmyz

Tereza Holanová Tereza Holanová
22. 8. 2013 10:47
Kromě toho podle inspekce zanedbával úklid a čistotu, dále neoznačoval potraviny
Pekárna v Mostě.
Pekárna v Mostě. | Foto: SZPI

Most - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela na dva dny pekárnu v Mostě, kterou provozuje Petr Süsser. Kromě toho, že majitel zanedbával čistotu, upozorňuje na výskyt hmyzu i hlodavců.

"Prostory nebyly udržované v řádném stavu," zjistili inspektoři při srpnové kontrole v Lipové ulici číslo 806/10. Provozovatel podle nich pekárnu řádně neuklízel a používaná zařízení nebyla dostatečně čistá.

"Kromě těchto nedostatků zjistila inspekce v provozovně nežádoucí výskyt hmyzu a v zázemí provozovny i výskyt hlodavců," uvádí mluvčí SZPI Martin Štoll.

Některé suroviny majitel navíc skladoval v nevhodných hygienických nebo teplotních podmínkách - řada z nich přitom nebyla označená tak, aby bylo například možné určit datum minimální trvanlivosti.

"Vedle celkového úklidu musel provozovatel prověřit veškeré neoznačené suroviny ve výrobně a ve skladu a vyřadit ty, které nelze řádně identifikovat," dodává Štoll. To se podle SZPI již povedlo, takže majitel může pekárnu opět otevřít.

Dostal ale zákaz zpracovávat a prodávat suroviny, u kterých nebyl dodržen chladící řetězec, kromě toho s ním inspekce zahájí správní řízení o uložení sankce.

 

Právě se děje

Další zprávy