Paliva v Česku po několika týdnech zlevňování zdražily. Ceny benzinu i nafty stouply o desítky haléřů

ČTK ČTK
28. 4. 2022 7:54
Paliva v Česku po několika týdnech zlevňování zdražily. Ceny benzinu i nafty stouply o desítky haléřů

Pohonné hmoty v Česku po několika týdnech zlevňování opět zdražují. Cena benzinu v uplynulém týdnu stoupla v průměru o 32 haléřů na 42,72 koruny za litr. Za naftu dají řidiči o 28 haléřů více než minulou středu, nyní stojí průměrných 44,95 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. 

Na rekordní maxima vystoupaly ceny benzinu i nafty kolem 10. března v důsledku ruského vpádu na Ukrajinu, po kterém výrazně zdražila ropa a zároveň oslabila koruna vůči dolaru. Litr Naturalu 95 stál v průměru až víc než 47 korun, průměrná cena dieselu přesáhla 49,50 koruny za litr.

V meziročním srovnání jsou nyní paliva výrazně dražší než před rokem. Za benzin platí motoristé téměř o 11 korun víc a za naftu zhruba o 15 korun víc. Nejlevnější paliva nyní natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 42,21 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 44,34 koruny za litr. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 43,27 koruny. Nafta se tam tankuje za 45,57 Kč za litr.

 

Právě se děje

Další zprávy