Největší česká secesní památka se otevřela veřejnosti, podívejte se na proměnu

Největší česká secesní památka se otevřela veřejnosti, podívejte se na proměnu
Na hlavním nádraží v Praze se v neděli pro veřejnost otevřely zrekonstruované prostory historické Fantovy budovy, lidé je budou moct navštívit s organizovanými prohlídkami.
Fantova budova nádraží má památkovou ochranu, která se podle ministerstva kultury vztahuje i na novou odbavovací halu ze 70. let minulého století.
V příštím roce se ve Fantově budově začnou pro zájemce konat pravidelné komentované prohlídky. Otevře se také kavárna, pro kterou Správa železnic nyní hledá provozovatele. Velké sály budou sloužit pro kulturní a společenské události.
Secesní Fantova budova vznikla v letech 1901 až 1909. Do roku 1977 sloužila jako hlavní odbavovací prostor hlavního nádraží. Svůj název nese po architektovi Josefu Fantovi, který byl autorem jejího návrhu.
Foto: Správa železnic
Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 4. 12. 2023 7:03
Na hlavním nádraží v Praze se v neděli pro veřejnost otevřely zrekonstruované prostory historické Fantovy budovy, lidé je budou moct navštívit s organizovanými prohlídkami. Novinářům to řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, který společně s ministrem dopravy Martinem Kupkou prostory dnes slavnostně otevřel. Podle informací ČTK je rezervační systém již plný.
 

Právě se děje

Další zprávy