Od pondělí nepojedou tramvaje na Bílé Hoře a v Poděbradské ulici v Praze

ČTK ČTK
18. 8. 2023 15:34
Od pondělí nepojedou tramvaje na Bílé Hoře a v Poděbradské ulici v Praze

Od pondělí 21. srpna do neděle 3. září nepojedou kvůli rekonstrukci tratě tramvaje v úseku mezi zastávkami Malý Břevnov a Bílá Hora v Praze. Omezen bude provoz tramvajových linek 22, 25 a 97 a také automobilová doprava. Současně bude od půlnoci z neděle 20. srpna na pondělí 21. srpna do neděle 3. září přerušen provoz tramvají v Poděbradské ulici v úseku Harfa a Starý Hloubětín. Pražský dopravní podnik (DPP) o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Po změněných trasách budou jezdit tramvaje 6, 8, 14, 25 a 92, zavedena bude náhradní autobusová doprava.

Výluka nastane kvůli výměně kolejnic ve smyčce Bílá Hora a na trati v úseku Malý Břevnov - Bílá Hora. Kromě toho DPP na trati vyrovná pražce, podbije ji, vymění zákryt tratě, předláždí vjezd do a výjezd ze smyčky včetně přilehlé části vozovky.

Omezena bude také automobilová doprava, Karlovarská ulice bude ve směru do centra od křižovatky se Slánskou ulicí uzavřena. Pro řidiče přijíždějící od Pražského okruhu se doporučuje nesjíždět na výjezdu Řepy, ale až Třebonice či Zličín a pokračovat Rozvadovskou spojkou. Obyvatelé Řep mohou používat objízdnou trasu po Slánské a Plzeňské ulici. "Opravu jsme naplánovali ještě do období letních prázdnin tak, aby se zahájením školního roku nebyla na trati ani v Karlovarské ulici z naší strany žádná omezení," uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Tramvajové linky 22 a 97 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, pro tramvajovou linku 25 pak podnik zřizuje zastávky Bílá Hora, nástupní a výstupní, v Bělohorské ulici u křižovatky s Haberfeldovou ulicí. V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X97 v trase Vypich - Bílá Hora.

 

Právě se děje

Další zprávy