Některé restaurace McDonald's v Česku i ve světě zasáhl výpadek počítačového systému

ČTK ČTK
15. 3. 2024 10:00
Některé restaurace McDonald's v Česku i ve světě zasáhl výpadek počítačového systému

Restaurace amerického řetězce s rychlým občerstvením McDonald´s byly v pátek ráno v České republice zavřené. Důvodem byl výpadek informačního systému, který se týkal i dalších zemí. Trval zhruba dvě hodiny, kolem 08:30 se provozovny opět otevřely, sdělila mluvčí řetězce Lucia Poláčeková.

"Výpadky informačních systémů jsme zaregistrovali v Česku i na Slovensku, konkrétní příčiny těchto potíží zatím neznáme. Zákazníkům se omlouváme za komplikace," uvedla mluvčí.

Problémy hlásí i provozovny v Japonsku, Hongkongu i na Novém Zélandu, informují média. Někde se nedá zadat objednávku přes mobilní aplikaci, jinde nefungují samoobslužné kiosky. 

Agentura Reuters uvedla, že mnoho restaurací v Japonsku nepřijímá ani objednávky zadané osobně u výdejového pultu. "Momentálně nám selhal systém. Omlouváme se za nepříjemnosti, které to může způsobit," uvedla společnost McDonald's Holdings Company (Japan), pod kterou restaurace tohoto řetězce v Japonsku spadají. McDonald's má po celém Japonsku podle svých internetových stránek skoro tři tisíce restaurací.

McDonald's má po celém světě více než 38 tisíc provozoven ve více než 100 zemích světa. Zhruba 93 procent restaurací vlastní a provozují nezávislí podnikatelé, kterým firma poskytuje licenci a podporu.

 

Právě se děje

Další zprávy