Začaly skromně, pak ovládly svět. Technologické giganty, které se zrodily v garáži

Aneta Řezníčková Dan Poláček Aneta Řezníčková, Dan Poláček
10. 2. 2023 7:34
Skromné začátky, bleskový růst a nakonec obrovský vliv na každodenní život většiny světové populace. Začátky technologických obrů spojuje jedno - garáž, která byla všem velmi brzy malá. Podívejte se na historické snímky z dob, kdy se z mladých nadšenců stávali nejbohatší lidé planety.

Steve Jobs ( na snímku zakroužkován vpravo) během školních let. Homestead High School Electronics Club, Kalifornie, USA, rok 1969

Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Apple, byl adoptovaným dítětem a vyrůstal v Silicon Valley. Následně se s rodinou přestěhoval do Los Angeles, kde začal chodit na školu Homestead High School. Ta mimo jiné nabízela i speciální kurz elektroniky. Jobs byl problémovým dítětem, které špatně vycházelo s autoritami. Podle učitele McColluma byl Steave obvykle "v koutě a něco dělal sám a opravdu nechtěl mít nic společného se mnou, ani se zbytkem třídy," cituje učitele server Science Focus.

Přestože měl Jobs elektroniku rád, kurz proto opustil. Na škole ale poznal jeho pozdějšího byznys partnera Steva Wozniaka, který byl o pět let starší než Jobs.

Mimo školu navštěvoval Jobs Explorer’s Club v Hewlett-Packard. Studenti se sešli v jídelně, kde s nimi inženýři hovořili o jejich projektech na téma lasery, holografie, světelné diody… Jobs zde také poprvé viděl počítač. "Zamiloval jsem se do toho," popsal později své pocity Jobs.

 

Právě se děje

Další zprávy