MND nabídly tarif s cenami elektřiny a plynu pod vládním stropem

ČTK ČTK
10. 2. 2023 16:22
MND nabídly tarif s cenami elektřiny a plynu pod vládním stropem

Moravské naftové doly (MND) ode dneška nabízejí tarif dodávek elektřiny a plynu s cenami pod vládním stropem bez fixace. Plyn v něm bude stát o 280 Kč za megawatthodinu (MWh) méně, než činí strop, elektřina bude pod stropem o desítky korun. Tarif bude pro nové i stávající zákazníky. Ceny tarifu se ovšem mohou pružně měnit v závislosti na vývoj cen na trhu. Zlevnění ceníků elektřiny a plynu už v minulých dnech ohlásili i další dodavatelé.

Většina dodavatelů energií od začátku roku nabízela novým zákazníkům tarify s cenami vycházející z vládního cenového maxima. To činí pro letošní rok 6000 korun za jednu MWh elektřiny včetně DPH a 3000 korun za jednu megawatthodinu plynu. K tomu je potřeba připočítat distribuční poplatky. Takzvané stropy platí pro domácnosti, firmy i veřejné instituce.

Plyn tak bude u produktů s názvem Ceník se stropem stát 2720 korun za megawatthodinu s DPH, elektřina pak v běžné sazbě D02d 5925 Kč za megawatthodinu s DPH. Ceníky nabízejí MND se smlouvou na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. Nabídku mohou využít ode dneška noví zákazníci, od 1. dubna pak bude dostupná i pro stávající klienty.

 

Právě se děje

Další zprávy