Letiště České Budějovice příští týden zahájí provoz, lety na Rhodos zatím neruší

ČTK ČTK
25. 7. 2023 10:40
Letiště České Budějovice příští týden zahájí provoz, lety na Rhodos zatím neruší

Letiště České Budějovice, které v příštím týdnu zahájí mezinárodní provoz, zatím neruší plánované lety na Rhodos. ČTK to řekl ředitel jihočeského krajského úřadu Lukáš Glaser. Řecký ostrov je jednou z cílových destinací, kam budou lidé moci z letiště zamířit na dovolenou. Na Rhodu už několik dní hoří a řada turistů kvůli tomu předčasně ostrov opouští. První mezinárodní let z letiště odletí ve středu 2. srpna do turecké Antalye.

"První let na Rhodos z Letiště České Budějovice je plánován na 7. srpna. Vše záleží především na vývoji situace na řeckém Rhodu a na cestovní kanceláři, která ve spolupráci s ministerstvem zahraničních věcí vyhodnocuje aktuální situaci s ohledem na budoucí odlety do této destinace. Do prvního odletu do této destinace zbývá ještě 14 dnů, kdy může být situace diametrálně odlišná od té, která zde panuje nyní," uvedl Glaser.

Letecké zájezdy z Českých Budějovic chystá cestovní kancelář Čedok, která se snaží v posledních letech rozvíjet provoz z regionálních letišť. Poprvé letadlo přepraví turisty z jihu Čech do Antalye. Čedok také chce létat na Krétu. Na srpen Letiště České Budějovice plánuje 20 letů do těchto míst. V příštím roce by se měl počet zvýšit na sedm až osm letů denně v prázdninových termínech.

 

Právě se děje

Další zprávy