Kovanda nastoupil na pozici hlavního ekonoma Trinity Bank

ČTK ČTK
17. 8. 2020 10:36
Kovanda nastoupil na pozici hlavního ekonoma Trinity Bank

Analytik a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) Lukáš Kovanda nastoupil na pozici hlavního ekonoma Trinity Bank. Jeho úlohou bude především vyhodnocování investičních příležitostí a spolupráce na dalším rozvoji a směřování strategie Trinity Bank, uvedla banka. Kovanda dosud působil jako analytik fondů Czech Fund ze skupiny DRFG.

"Příležitost podílet se na dalším rozvoji a budování české banky mě nesmírně zaujala a na spolupráci s panem Lapčíkem (zakladatel Trinity Bank a předseda její dozorčí rady, pozn. red.) se těším. Obdivuji, co se mu za 25 let podařilo vybudovat, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Současně oceňuji důraz na hodnoty a výjimečnost přístupu a i prostor pro mezinárodní působení patří mezi  důvody, proč jsem nabídku na spolupráci přijal," řekl Kovanda, který působí mimo jiné také jako seniorní socio-ekonomický analytik při OSN. 

Trinity Bank, která patří mezi menší české bankovní domy, se specializuje na privátní a korporátní bankovnictví, u fyzických osob se zaměřuje především na vkladové a spořící produkty.

 

Právě se děje

Další zprávy