Francouzská firma Atos chce po Křetínském více peněz za svou divizi

ČTK ČTK
15. 1. 2024 19:34
Francouzská firma Atos chce po Křetínském více peněz za svou divizi

Francouzská softwarová společnost Atos požaduje po českém miliardáři Danielu Křetínském za převzetí své divize Tech Foundations o půl miliardy eur (přes 12 miliard korun) v hotovosti více, než se původně předpokládalo. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Společnost Atos začátkem loňského srpna oznámila, že zahájila s Křetínského společností EP Equity Investment (EPEI) exkluzivní rozhovory o prodeji své divize Tech Foundations. Dodala, že by v rámci transakce měla získat 100 milionů eur v hotovosti a převést na firmu EPEI dluh ve výši 1,9 miliardy eur.

Transakce se stala terčem kritiky ze strany některých francouzských zákonodárců i ze strany některých akcionářů Atosu. Vedení francouzského podniku se nyní snaží její podmínky změnit. Podle jednoho ze zdrojů je sice Křetínského firma připravena podmínky transakce zlepšit, ale požadavek Atosu považuje za přehnaný, napsala agentura Bloomberg. Mluvčí společností Atos a EPEI se podle ní odmítli k rozhovorům vyjádřit.

 

Právě se děje

Další zprávy