Silničáři začnou s opravou zrekonstruovaného úseku D1. Chtějí využít dobrého počasí

ČTK ČTK
14. 9. 2021 10:26
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úterý začne s opravou nedávno rekonstruovaného úseku dálnice D1 mezi 65. a 66. kilometrem na Benešovsku, na němž je nekvalitní beton. ŘSD chce využít aktuálního dobrého počasí, uvedl na Twitteru mluvčí ŘSD Jan Rýdl.
Ředitel úseku kontroly kvality staveb ŘSD Jiří Hlavatý a mluvčí Jan Rýdl prezentují zjištěné praskliny na zhruba 130 metrech již zrekonstruované části dálnice D1.
Ředitel úseku kontroly kvality staveb ŘSD Jiří Hlavatý a mluvčí Jan Rýdl prezentují zjištěné praskliny na zhruba 130 metrech již zrekonstruované části dálnice D1. | Foto: ČTK

"Už dopoledne začneme omezením směru na Prahu do jednoho jízdního pruhu a rozmístíme nové dopravní značení. Totéž čeká o něco později i směr na Brno," informoval Rýdl. Podle něj dodavatelská firma určitě stihne výměnu betonu do konce září. Po dobu omezení povedou dva zúžené pruhy v každém směru.

Na 600 až 800 metrů dlouhém úseku ve směru na Prahu, který byl po rekonstrukci otevřen před rokem, není kvalitní beton. Problémy zjistilo ŘSD zhruba na 130 metrech dálnice, beton by zřejmě nevydržel přes letošní zimu. S dodavatelskou firmou Eurovia se ŘSD domluvilo na způsobu opravy, Eurovia podle mluvčí společnosti Ivety Štočkové zaplatí náklady.

Podle ředitele úseku kontroly kvality staveb ŘSD Jiřího Hlavatého problém vznikl pravděpodobně kvůli špatnému technologickému postupu. Kontroly ostatních úseků D1 problémy neukázaly.

Video: Řidič na D1 vybrzdil vězeňskou sanitku. Policie hledá svědky

Řidič na D1 vybrzdil vězeňskou sanitku. Policie hledá svědky | Video: Policie ČR
 

Právě se děje

Další zprávy