Foto: Česká spořitelna chystá nové sídlo. Podívejte se, jaká stavba může oživit Smíchov

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Česká spořitelna plánuje přestěhovat své sídlo z pražské Budějovické do plánované čtvrti Nový Smíchov. Do soutěže na návrh sídla se přihlásilo 166 architektonických studií z Česka i ze zahraničí. Na obrázku je jedna z patnácti, která se na konci loňského roku dostala do prvního kola užšího výběru. Navrhla ji britská firma Caruso St John Architects.
Takto podobu nové centrály navrhla česká společnost Ivan Kroupa architekti. Dodejme, že v galerii uvidíte jen 14 z 15 návrhů, protože jedna firma svůj návrh nezveřejnila.
Takto by vypadalo foyer banky, pokud by centrála finančního domu vznikla podle návrhu švýcarského studia Jessenvollenweider Architektur.
Návrh společností Mecanoo International a BuroHappold ukazuje, jak dobře by šly propojit bankovní služby s veřejným prostorem tak, aby vytvářely živou fungující čtvrť. Právě to byl základní požadavek České spořitelny i developera Sekyra Group na nové bankovní sídlo.
Foto: Sekyra Group
Iva Špačková Iva Špačková
18. 6. 2018 6:56
Banka s největším počtem klientů v Česku rozhoduje o podobě své nové centrály. Ta má vyrůst v nové čtvrti nazvané Smíchov City. Patnáct návrhů v soutěži postoupilo do užšího výběru. Tři z nich čeká finální bitva o vítězství.
 

Právě se děje

Další zprávy