V miliardovém tendru Lesů ČR je zatím nejúspěšnější Stora Enso

ČTK ČTK
4. 11. 2013 18:12
Dřevařská společnost zvítězila na šesti z třiceti smluvních územních jednotek
Lesy České republiky
Lesy České republiky | Foto: Zuzana Hronová

Praha / Hradec Králové - Nejúspěšnější firmou v několikamiliardovém tendru státního podniku Lesy ČR na lesní práce a prodej dřeva od roku 2014 je Stora Enso Wood Products Ždírec.

Vyplývá to z výsledků zveřejněných na webu státní lesnické firmy. Dřevařská společnost zvítězila na šesti z 30 smluvních územních jednotek, na kterých byl do konce října soutěž uzavřena. Na poslední zbývající jednotce Lesy ČR soutěž zrušily a vyhlásily znovu.

"Do konce října se nám podařilo uzavřít smlouvy na většině, konkrétně 30, soutěžených smluvních územních jednotkách," uvedl v tiskové zprávě ekonomický ředitel Lesy ČR Michal Gaube, který je od loňského prosince zároveň pověřen řízením firmy. "Všechny tyto smlouvy jsme navíc uzavřeli s uchazeči, kteří se umístili na prvních místech. Ve shodě s dozorčí radou našeho podniku považujeme takový postup za nejtransparentnější," dodal.

Z výsledků vyplývá, že druhou nejúspěšnější firmou v tendru je firma Progles, která vyhrála na pěti územních jednotkách. Další v pomyslném pořadí jsou Lesostavby Frýdek-Místek a Jihozápadní dřevařská, které podepsaly shodně tři smlouvy.

Na poslední zbývající jednotce se Lesy ČR rozhodly zadávací řízení zrušit a to poté, co uchazeč z prvního místa odmítl smlouvu uzavřít. "Na tuto SÚJ jsme již vyhlásili nové zadávací řízení," podotkl Gaube.

Vítězné firmy mají na jednotkách, které představují asi pětinu lesů státního podniku, hospodařit v letech 2014 až 2018. Celá zakázka má předpokládanou hodnotu pěstebních a těžebních prací 2,84 miliardy korun bez DPH. Nabídku v tendru podalo celkem 232 firem.

 

Právě se děje

Další zprávy