Pegas Nonwovens navrhne dividendy za čtvrt miliardy

ČTK ČTK
11. 5. 2012 10:41
Čistý zisk společnosti loni klesl o třetinu
Foto: Aktuálně.cz

Brno - Představenstvo českého výrobce netkaných textilií společnosti Pegas Nonwovens navrhne svým akcionářům výplatu dividendy ve výši 9,7 milionu eur (asi 244 milionů korun). Na jednu akcii tak připadne 1,05 eur (asi 26,50 korun).

Návrh musí schválit řádná valná hromada, která se bude konat 15. června v Lucembursku. Sdělil to mluvčí společnosti Ondřej Kouřil.

Zdrojem výplaty dividendy bude zisk roku 2011 a nerozdělený zisk minulých let. Představenstvo navrhne valné hromadě stanovit rozhodný den pro vznik nároku na dividendu na 19. října 2012 a výplatu dividendy na 30. října 2012.

"I přes vysoké investice do rozšíření výrobních kapacit jak v České republice, tak v Egyptě, chceme našim akcionářům umožnit participovat na solidní finanční výkonnosti společnosti," uvedl generální ředitel a člen představenstva společnosti Pegas Nonwovens František Řezáč.

Pegas Nonwovens je společnost se sídlem v Lucembursku s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě v České republice. Vyrábí netkané textilie na bázi polyethylenu a polypropylenu pro oblast hygieny, průmyslu, stavebnictví, zemědělství a ostatních specializovaných sektorů. V současnosti zaměstnává více než 420 pracovníků.

Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě.

Loni Pegas Nonwovens klesl čistý zisk o třetinu na 14 milionů eur (345 milionů korun) kvůli kurzovým rozdílům a vyšší dani z příjmů. Celoroční tržby firmě vzrostly o téměř 12 procent na 165,8 milionu eur.

 

Právě se děje

Další zprávy