Logistici C.S. Cargo budují impérium, kupují rivaly

Dušan Klimeš
24. 4. 2007 14:28
Jméno Šmidberský zmizí z českých silnic
Foto: Šmidberský Transport

Praha - Logistická společnost C.S. Cargo, která patří do pětky největších v oboru, přebere společnost Šmidberský Transport. Vznikne tak impérium s ročními tržbami okolo 4,5 miliardy korun.

Koupě významné národní přepravní a logistické společnosti Šmidberský Transport přichází jen dva měsíce poté, co se spolumajitelem skupiny C.S. Cargo stala mezinárodní bankovní skupina UniCredit.

Jedním z důvodů vstupu renomované banky bylo i posílení postavení logistické společnosti při plánované expanzi na několika trzích v regionu střední a východní Evropy.

Díky akvizici posílí C.S. Cargo i svoji pozici mezi velkými skupinami v celém středoevropském regionu.

Šéf zůstane

"Kupujeme zdravou, prosperující firmu, kterou její dosavadní majitelé vybudovali prakticky na zelené louce a nenese si tak žádnou historickou zátěž," říká Claus Mansfeldt, předseda představenstva společnosti C.S. Cargo Holding.

"Ve firmě budu působit i dál. Společně budeme silnější a konkurenceschopnější," říká zakladatel kupované společnosti Roman Šmidberský.

Z počátku budou obě firmy fungovat odděleně. Společný managerský tým ale bude postupně propojovat služby i procesy.

Obchod by měl být definitivně ukončen v červenci. Nejdřív ho ale musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a další evropské regulační orgány.

 

Právě se děje

Další zprávy