Komerční banka změní šéfa, Henri Bonnet v ČR končí

ČTK ČTK
16. 5. 2013 9:55
Novým generálním ředitelem a předsedou přestavenstva má být Albert Le Dirac'h

Praha - Předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky Henri Bonnet se rozhodl k 1. srpnu 2013 ukončit své působení v obou pozicích. Nahradit by jej měl od 2. srpna Albert Le Dirac'h.

Banka již obdržela souhlasné stanovisko České národní banky se zvolením Le Dirac'ha do funkce předsedy představenstva.

O volbě bude jednat dozorčí rada Komerční banky. Bonnet působí ve skupině Société Générale od roku 1967. V Komerční bance byl předsedou představenstva a generálním ředitelem od 10. září 2009.

Le Dirac'h pracuje e skupině Société Générale od roku 1980, kde první zkušenosti získal v inspekci a v divizi kapitálových trhů. Od roku 1995 pracoval jako ředitel řízení lidských zdrojů a v letech 1999 až 2006 zastával pozici generálního ředitele a člena představenstva SGBT Lucemburk.

Pokračoval v Belgii, kde vykonával funkci předsedy dozorčí rady SG Privátní bankovnictví. Poté se vrátil do lidských zdrojů a do roku 2008 byl zástupcem ředitele pro lidské zdroje v SG. Poté se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva SG Maroko. Od roku 2009 zastává funkci poradce pro francouzský zahraniční obchod.

Komerční banka patří mezi největší tuzemské finanční ústavy. Její akcie se obchodují na pražské burze. Bance v prvním čtvrtletí klesl čistý zisk meziročně o 9,2 procenta na 3,224 miliardy korun. Většinovým vlastníkem banky je francouzská Société Générale.

Podívejte se: Komerční banka otevřela novou centrálu

 

Právě se děje

Další zprávy