Hokejové mistrovství přihrálo sázkařům miliony

Red eko, čtk
14. 5. 2007 18:00
Výsledky se daly snadno předpovídat
Spokojení hokejisté Kanady shromáždění kolem poháru pro hokejové mistry světa.
Spokojení hokejisté Kanady shromáždění kolem poháru pro hokejové mistry světa. | Foto: Reuters

Praha - Z hokejového mistrovství se neradují jen vítězní Kanaďané, ale i čeští sázkaři.

Ti totiž v tipovacím boji porazili sázkové kanceláře a vydělali na tom miliony korun.

Nebylo to však tak těžké, většina zápasů totiž dopadla podle očekávání. Ve prospěch sázkových kanceláří hrála jen prohra Ruska s Finy a dalších pár překvapení.

Kancelářím pomohl konec MS

"Úspěšnější byli díky málo překvapením sázející. Závěr turnaje ale jejich celkové zisky snížil, protože lidé na celkové vítězství hodně věřili Rusům," doplnil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Šampionát skončil pro Synot Tip ztrátou jednoho milionu korun.

"Největší prodělek jsme zaznamenali u čtvrtfinálových zápasů Česko - Rusko a Švédsko - Slovensko, což bylo pro naši společnost jednoznačně nejztrátovější utkání," upozornil hlavní bookmaker firmy Pavel Krejčí. Fortuna vyplatila na výhrách stejně, jako sama na vkladech vyinkasovala.

Sázka na Superstar vylepšila kurz a výhra přes 240 000 je na světě.
Sázka na Superstar vylepšila kurz a výhra přes 240 000 je na světě. | Foto: ifortuna.cz

Největší překvapení se uskutečnila během zápasu základní skupiny mezi Itálií a Lotyšskem, ve čtvrtfinálové skupině v souboji Česko - Německo a v semifinálovém duelu Finska s Ruskem. Až do čtvrtfinálových bojů vítězily favorizované týmy a sázkaři své vklady úspěšně zhodnocovali, shodly se kanceláře.

Zájem byl menší

Zájem o sázky byl nižší než při fotbalových šampionátech či předchozích mistrovstvích, ale v letošním roce šlo zřejmě o největší sázkovou akci. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi.

Zájem sázkařů o toto mistrovství byl ve srovnání s předchozími šampionáty mnohem menší, objem sázek byl letos nižší v řádech milionů, informovala mluvčí Chance Jana Pokorná. Hlavní příčinou bylo vyřazení českého týmu již ve čtvrtfinále turnaje.

"Celkově ale jde samozřejmě o špičkovou sázkařskou událost, nepředpokládám, že v letošním roce bude větší," poznamenal Ježek.  Zikmund nižší zájem oproti loňskému šampionátu v Rize a olympijskému turnaji v Turínu vysvětlil nižšími ambicemi, které byly přisouzeny českému týmu.

Pouze Fortuna hlásila enormní zájem sázkařů o toto mistrovství. "Rozhodně jsme přijali více sázek a měli tudíž i vyšší obrat než na minulém MS v Lotyšsku," prohlásil hlavní bookmaker kanceláře Michal Hanák. Prvních pět zápasů Fortuny letošního roku, na které bylo vsazeno nejvíce peněz, tvořily právě zápasy z hokejového MS.

Nejvíc sázek bylo na zápas Rusko - Finsko (12,5 milionu Kč), dále pak na Švédsko - Slovensko (devět milionů) a Slovensko - Norsko (8,8 milionu). Čtyřkou byl zápas ČR s Ruskem za 8,6 milionu a pátým utkání Švédska proti Itálii za 8,2 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy