Chtěli jim zrušit poštu. Teď se úřady zeptají, zda smí

Ekonomika Ekonomika, Red Eko
22. 9. 2008 14:22
Lidé budou vyplňovat dotazníky
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Ondřej Besperát

Praha/Benešov - Až zhruba měsíc poté, co Česká pošta oznámila zánik 178 svých poboček v regionech, se úřady rozhodly zeptat dotčených obcí, co si o tom myslí.

"Ve vytipovaných obcích, kde byla úvaha pobočku zrušit, provedeme dotazníkové šetření," potvrdil po setkání se starosty středočeských obcí náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček.

Dotazníky budou na vesnicích k dispozici od října do prosince. Lidé by se měli vyjádřit jednak k tomu, zda a jak jsou spokojeni se současnými poštovními službami, jednak, jak by měly v budoucnu vypadat.

"Výsledky ankety bychom měli mít v průběhu ledna. Teprve pak se rozhodne, a to zřejmě individuálně, jaké řešení bude v které obci zvoleno," doplnil náměstek Zajíček.

Zástupci obcí, kterým hrozilo, že přijdou o kamennou pobočku, rozhodnutí přivítali.

Například starosta Přestavlk u Benešova Zdeněk Krejcárek řekl, že u nich je poštovní úředna místem setkávání stejně, jako kostel či hospoda. "Pošta chce lidi dostat zpátky do 19. století s tím, že je vyhání pod deštník. Až přijede pošťák, aby čekali na návsi a dočkali se ve sněhu, dešti, že možná za dvě hodiny přijedou a obslouží je," citoval starostu server České noviny.

Česká pošta zaměstnává celkem 37 tisíc lidí a provozuje 3387 poboček.

 

Právě se děje

Další zprávy