Čeští developeři míří za hranice, hlavně na východ

Hana Vorlíčková
13. 8. 2007 11:11
Sekyra Group otevře pobočky v Rumunsku a Polsku
Sekyra Group sídlí u hotelu Hilton v Praze.
Sekyra Group sídlí u hotelu Hilton v Praze. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Developerská společnost  Sekyra Group chce do konce roku otevřít svou pobočku v Rumunsku a Polsku. Deníku Aktuálně.cz to potvrdil Radek Polák, mluvčí firmy.

"Vedení společnosti tak potvrdilo, že chce mít do pěti let polovinu svých investičních aktivit mimo Českou republiku," říká Polák. V současné době je to asi desetina.

Za nejzajímavější trhy přitom skupina považuje Rusko, Ukrajinu, Rumunsko, Polsko, Chorvatsko a Slovensko. Do budoucna však nevylučuje ani vstup na Střední východ. "Obrovský potenciál je i v Indii," uvedl nedávno pro CBW Luděk Sekyra, majitel skupiny.

Kvůli plánované expanzi se také Luděk Sekyra rozhodl radikálně posílit svůj manažerský tým. Ten by měly nové tváře podpořit během několika dnů. Kdo konkrétně do vedení skupiny nastoupí, ale zatím Polák tají.

Skupina expanduje do zahraničí od roku 2005. Své dceřiné společnosti má již na Slovensku, v Rusku, na Ukrajině, v Chorvatsku a Srbsku. V řadě dalších zemí, například ve Spojených arabských emirátech nebo Bulharsku, staví hotely a obytné domy pro další investory.

V současné době vzniká pod taktovkou Sekyra Group přibližně sedmdesátka projektů. Celkové náklady na jejich výstavbu tvoří asi sto miliard korun.

V budově sídla Sekyra Group má pronajaté kanceláře řada dalších firem.
V budově sídla Sekyra Group má pronajaté kanceláře řada dalších firem. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Sekyra Group přitom není jedinou českou developerskou společností, která se pokouší uspět v cizině. Zájem o zahraniční investice má například ECM Group, nebo Central Group.

ČTĚTE VÍCE:
Central Group míří do Ruska

ECM Group je v Česku známá především díky přestavbě výškové budovy bývalého rozhlasu na Pankráci nebo nedávno otevřenému hotelu na Letišti Praha. Central Group je největší českou firmou, která se specializuje na stavbu bytů.

 

Právě se děje

Další zprávy