Robotická sekačka poseká trávník bez vaší přítomnosti!

Ilona Víchová
21. 6. 2012 9:56
Robotická sekačka na trávu je užitečným pomocníkem na zahradě, když nemáte moc času
Foto: Mountfield

Robotické sekačky jsou ideální do zahrad, na které není tolik času. Pokud trávíte čas v práci a trávník zatím přerůstá do značné výšky, řešením je robotická sekačka.

Ušetříte svoje nohy a ještě budete šetrní k životnímu prostředí. Krásně střižený trávník je snem každého z nás, díky robotickým sekačkám se sen stane skutečností.

Robotická sekačka - trávník jak má být

Robotické sekačky jsou zcela samostatné a velmi inteligentní. Během sekání se přesouvají křížem po trávě a zbytky trávy slouží jako přirozené hnojivo. Už po měsíci uvidíte, že časté stříhání a hnojení trávníku velmi prospěje. Travnatý porost zesílí a zezelená. Robotická sekačka ušetří čas, získáte úžasný trávník a ušetříte peníze.

Robotickým sekačkám nevadí ani déšť a při práci jsou velmi tichým strojem. Díky čidlům,  jsou velmi bezpečné a dokonalá technika se postará o dobře odvedenou práci.

Co si představit pod pojmem robot

Sekačky nejsou vůbec náročné na údržbu. Nejlehčí modely na trhu váží kolem deseti kilogramů. Baterie, které jsou zabudované, jsou připravené na 900 nabití, aniž by ztratily na výkonu. Pod sekačkou najdete nože z pevné oceli, které jsou vyráběné unikátní technologií.

Kvalitní robotické sekačky vydrží i v mrazu, na přímém slunci a ani déšť jim nijak neublíží. Jednotlivé designy sedí na různé typy zahrad. A co je velmi dobré, je jejich ekologický povoz.

Naprogramujte si svou sekačku

Ceny robotických sekaček se pohybují od 20 do 80 tisíc korun. Když si robotickou sekačku zakoupíte, stačí ji jen velmi jednoduše naprogramovat. Součástí sekačky je nabíjecí stanice, která funguje i jako úkryt. Dnes je nabíjení důmyslně vymyšlené a některé typy fungují na solární panely.

Sekačky mají senzory, které při malém dešti zastaví sečení a navedou sekačku do stanice. Sekačky se vyhnou nejen stromům, ale také květinovým záhonům. Stejně tak je nepřekvapí vodní plocha jako jezírko či bazén. V případě, že vaše dítě bude sekačku chtít zvednout, nože se okamžitě vypínají.

Kvalitnější modely si poradí s okrajovým sečením, kam se s normální sekačkou nedostanete. Nebojte se, že by vám ji někdo ukradl ze zahrady, součástí je PIN kód a alarm. Na trhu se v současné době objevují značky jako Husqvarna Automower, Robomow, Bigmow, Parcmow, Wiper, Lizard nebo AL-KO.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaká zahradní technika vám ještě chybí?

 

 

Právě se děje

Další zprávy