Největší realitní obchody v ČR za první čtvrtletí 2013

Největší realitní obchody v ČR za první čtvrtletí 2013
Trianon Architekt: Pata & Frydecký Architekti Development a stavba: HOCHTIEF Development ČR Lokalita: Budějovická ulice, Praha 4 pronajímatelná plocha: 20 600 m2  Jedná se o multifunkční budovu z roku 2009, kde převládají kancelářské prostory. Koncem března tuto nemovitost koupil od německého fondu Union Investment Real Estate Realitní fond České spořitelny Reico.
Osmipodlažní budově s půdorysem ve tvaru písmene E dominuje 12patrová rohová věž.
Stará Celnice Architekt: ATELIER 8000 spol. s r.o. Lokalita: Praha 1  Multifunkční budova přímo v centru hlavního města je kombinací rekonstrukce původního domu a novou dostavbou z let 1998 až 2001. Tento komplex až do letošního roku vlastnila rakouská Bank Austria Credit Anstalt, která jej za 38 milionu eur (cca 977,7 milionu korun) prodala společnosti Invesco Real Estate pro realitní fond ze skupiny Bayerische Versorgungskammer (BVK).
The Park Největší očekávaná letošní transakce Architekt: Cigler Marani Architects, s.r.o. Klient: AIG / Lincoln CZ Lokalita: Praha 4 - Chodov Celková podlažní plocha:  190 000 m2 ve 12 budovách, kancelářské prostory 11 800 m2  Letos se očekává, že právě probíhající prodej budov tohoto areálu by měl být největší letošní transakcí na realitním trhu. Současným vlastníkem je německý fond DEGI.
Foto: FOTO: DTZ
Věra Tůmová
10. 4. 2013 3:30

Více jak šest miliard korun je hodnota komerčních nemovitostí, které již letos stihly v Česku změnit majitele. Podle analýzy poradenské společnosti DTZ to je dvanáctkrát více než v prvním čtvrtletí roku 2012. Letos by se podle ní měly uskutečnit transakce za celkem miliardu eur. Prohlédněte si, které budovy byly zatím nejdražší.

 

Právě se děje

Další zprávy