Mobilní garáž můžete přesouvat, jak se vám hodí

Andrea Berniová
10. 7. 2012 6:59
Umístění mobilní garáže není definitivní. Dá se totiž přesunout na jinou část pozemku

Pokud máte rodinný dům se zahradou, pravděpodobně parkujete své auto za plotem. Možná máte pocit, že už tak je dost chráněné. Určitě existuje menší pravděpodobnost, že ho někdo poškodí, než kdyby stálo na společném parkovišti na sídlišti. I tak byste ale měli přemýšlet o stavbě garáže, pokud máte na zahradě dost místa.

Před nepříznivými vlivy počasí, hlavně před kroupami, totiž plot vaše auto neochrání. A někdy ani před zloději. V garáži navíc můžete skladovat další věci, třeba zimní pneumatiky, nářadí nebo jízdní kola.

Pokud nemáte na pozemku tolik místa, můžete si pořídit jen pevné garážové stání. Ale je tu další možnost: mobilní garáž.

Zatím si nejste jistí, kam garáž umístit?

Tento druh garáže oceníte, pokud si už garáž chcete pořídit, ale ještě si nejste úplně jistí, kam ji umístit. Mobilní garáž se dá přesouvat, její poloha tak může být jen dočasná. Třeba zjistíte, že by vám více vyhovovala v jiné části pozemku nebo by mohla stát alespoň o kousek stranou.

U mobilní garáže v tomto případě nenarazíte na problém. Tato garáž ale většinou musí stát na zcela rovném a zpevněném povrchu. Vhodná je dlažba nebo plocha z betonu. Zpevněná plocha, kde bude garáž stát, musí mít ale o něco větší rozměry než ona sama.

Mobilní dvougaráž, nebo garážové stání?

Mobilní garáž je možné přesouvat proto, že není pevně spojena se svým podkladem. Mobilní garáže mohou být vyrobené z různého materiálu, třeba z betonu, nebo z plechu.

Můžete mít také mobilní dvougaráž anebo pouze garážové stání v této podobě. Výběr typu garážových vrat je na vás, stejně jako výběr materiálu garáže. Vrata mohou být klasicky křídlová, ale také roletová či výklopná. Mohou také fungovat na dálkové ovládání.

 

Právě se děje

Další zprávy