Jaký přístroj udělá z domova kavárnu?

Ingrid Špátová
4. 11. 2011 10:23
Domácí kávovary dokážou připravit profesionální šálek espressa i cappuccina
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Pití kávy patří k neodmyslitelným rituálům běžného dne většiny lidí po celém světě. Jak si dopřát jedinečný požitek ze skvělého šálku kávy, aniž by musel člověk trávit čas v kavárně? S dnešní nabídkou domácích kávovarů je možné si pochutnávat na espressu či cappuccinu jako od profesionálů. Současný sortiment nabízí kávovary automatické, pákové a v poslední době stále oblíbenější kávovary na kapsle. Zde je několik příkladů.

Philips Saeco Syntia HD8837/09
Pěkný stříbrný design působí na první pohled profesionálně. Velmi snadno se ovládá díky displeji s barevnými ikonkami. O něco složitější je to s údržbou, zejména s ručním mytím. Výhodou je však automatické odvápňování a čištění obvodu kávy. Kávovar také disponuje vyhřívanou deskou na šálky. Výborné espresso lze připravit jediným stisknutím tlačítka, u cappuccina je nutno počítat jen s průměrnou pěnou. Tento velmi bezpečný přístroj má také nízkou spotřebu energie. Cena se pohybuje kolem sedmnácti tisíc korun.

Espresso DéLonghi ECO 310
Stylový kávovar za přijatelnou cenu kolem tří tisíc, jímž lze přichystat výtečnou kávu na profesionální úrovni. Díky pákovému systému je navíc možné si více užít rituál přípravy kávy. Čím více se káva v sítku stlačí, tím bohatší a výraznější má chuť. Kávovar dokáže právě díky jedinečnému disku disco crema u kávového sítka zajistit hustou pěnu na espressu. Pokud je ovšem káva stlačená až příliš, může začít vytékat kolem páky. Kávovar obsahuje integrovaný nahřívač šálků a trysku na přípravu pěny na cappuccino. Údržba je velmi snadná. Přístroj je malých rozměrů, je nutné tedy používat jen malé hrnky a ne velké šálky na Caffé latte.

Tchibo Cafissimo
Tchibo představuje neveliký kávovar s atraktivním designem, který velmi snadno připraví skvělý šálek kávy. Nabízí zároveň tři různé tlaky na spařování kávy a sám řekne, jak kávu nejlépe připravit. Starosti jak kávu správně namlít, odpadají díky kapslím, v nichž vydrží velmi dlouho čerstvá. V sortimentu je osm druhů kapslí, od sicilského silného espressa po bezkofeinovou kávu. Přestože vyjde jeden šálek kávy zhruba na sedm korun, systém kapslí je pro skutečné milovníky kávy velmi neekonomický a je jednou z největších nevýhod kávovarů na kapsle. Pořízení Tchibo Cafissima vyjde přibližně na dva a půl tisíce korun.


 

 

Právě se děje

Další zprávy