Oblečte okna do nového, vyzkoušejte vkusné žaluzie

td
16. 2. 2012 10:23
I když slunce není nikdy dost, v létě může být i nepřítelem. Vyberte vhodnou žaluzii pro vaše okna
Foto: Jan Langer

Velká okna jsou u moderních rodinných domů a bytů téměř nezbytností, vždyť právě světlo a vzdušnost bývají u interiérů kladeny na první místo. Obzvlášť v létě, kdy je slunce opravdu dostatek, přináší elegantní okna i nepříjemnosti. Během chvíle se z vašeho bytu může stát rozžhavená pec a chladivý stín se stane pouze vytouženou modlou. Záchrana před ostrým světlem a vysokými teplotami se skrývá v žaluziích. Na trhu lze vybírat hned z několika variant, která je pro vás ta pravá?

Nejsnadnější možností, jak vybrat ideální žaluzii, je poradit se s výrobcem oken. U moderních modelů se totiž stává, že existují žaluzie přímo na míru pro konkrétní okna. Právě na technickém provedení okna při výběru vhodné žaluzie velmi záleží.

Nebojte se velkých oken, žaluzie myslí i na ně

Přímo na vysoká okna je koncipovaná takzvaně vertikální žaluzie, které se skládají ze závěsných lamel. Ty lze jednoduše naklápět a tím ovlivňovat míru stínění. Vertikální žaluzie mohou být vyrobeny z látky různých barev, ale i z efektního dřeva nebo velmi odolného plastu.
Dalším elegantním designovým řešením pro velká okna, které ocení zejména milovníci moderního bydlení, jsou japonské posuvné stěny. Ty se skvěle hodí také jako jednoduché rozdělení velkého prostoru.

Oblékněte vaše okna do ovážných vzorů

Zajímavým řešením zastínění oken jsou také klasické látkové rolety. Ty stále patří mezi velmi oblíbená řešení díky možnosti použití dekorační látky a jednoduchému ovládání v kombinaci se skvělou stínivostí. U klasických oken také stoupá obliba papírového či látkového plissé. Výhodou je snadná manipulace a možnost dokonale sladit žaluzii s provedením interiéru.

 

Právě se děje

Další zprávy