Bulharský soud potvrdil firmám ČEZ pokutu za zneužití postavení na trhu

ČTK ČTK
5. 4. 2021 22:17
Bulharský soud potvrdil firmám ČEZ pokutu za zneužití postavení na trhu

Správní soud v Bulharsku potvrdil pokutu v celkové výši 4,4 milionu leva (58,5 milionu korun) třem bulharským firmám české energetické společnosti ČEZ, kterou jim loni udělil tamní regulátor. S odvoláním na sdělení bulharského antimonopolního úřadu o tom v pondělí informoval zpravodajský server Dir.bg. ČEZ zneužití postavení na trhu odmítal a proti rozhodnutí regulátora se odvolal.

Bulharský antimonopolní úřad loni v červnu udělil pokutu společnostem CEZ Electro Bulgaria, CEZ Distribution a CEZ Bulgaria za zneužití dominantního postavení na trhu. Trojice firem se podle něj skutku dopustila v roce 2016, když uzavřela smlouvu se společností Fast Pay, která poskytuje platební služby. Firmy se však rozhodly smlouvu vypovědět a Fast Pay tak byla donucena k přejednání kontraktu.

Firma Fast Pay nakonec s poskytováním služeb pro společnosti ČEZ souhlasila, aniž realizovala jakýkoli zisk, aby si udržela své klienty, napsala agentura SeeNews. Podle ní Fast Pay ve stížnosti uvedla, že by v případě neuzavření dohody ztratila velkou část zákazníků.

Bulharský antimonopolní úřad v pátek oznámil, že nejvyšší správní soud v případu rozhodl 25. března.

 

Právě se děje

Další zprávy