Zeman: Úřad kancléře nemůže sloužit k propagaci strany

ČTK ČTK
13. 3. 2013 8:39
Zeman dodal, že funkci bude moci Mynář vykonávat pouze jako řadový člen Zemanovců
Miloš Zeman a Vratislav Mynář.
Miloš Zeman a Vratislav Mynář. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Úřad kancléře prezidenta nemůže být používán k propagaci jakékoli politické strany, řekl prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro středeční Právo.

Předseda Strany práv občanů - Zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář, který bude Zemanovým kancléřem, nedávno uvedl, že chce práci kancléře využít pro práci SPOZ.

Zeman dodal, že funkci bude moci Mynář vykonávat pouze jako řadový člen Zemanovců.

Mynář už dříve uvedl, že bude potřeba projednat jeho případné působení ve straně, respektive jeho nekandidaturu na post předsedy strany.

"Všechny tyto nuance se budu snažit dělat tak, aby to co nejméně SPOZ poškodilo, ale naopak - abychom ty mantinely nastavili tak, abych v nové funkci mohl co nejvíce straně prospět," řekl Mynář.

Podle bývalého premiéra Jiřího Paroubka chce Mynář svou novou funkci využít ve prospěch své strany. Od předsedy strany LEV-21 za to nový hradní kancléř sklidil kritiku. Podle Paroubka by vysoký stranický předseda neměl vykonávat funkci hradního kancléře.

Vratislav Mynář o pozastavení své činnosti v SPOZ zatím neuvažuje. Ve funkci stranického šéfa ho ale pravděpodobně nahradí současný místopředseda strany Zdeněk Štengl.

 

Právě se děje

Další zprávy