Z policejního prezídia odchází náměstek Houba

Domácí Domácí
17. 6. 2009 8:15
"Úředník" Pecina mění resort vnitřních věcí
Náměstek je na odchodu.
Náměstek je na odchodu. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Po nástupu nového ministra úřednické vlády Martina Peciny zažívá jeho resort vnitra další důležitou personální změnu.

Poté co, ministr obešel lustrační zákony a přivedl jako svého náměstka někdejšího šéfa protidrogové centrály Jiřího Komorouse, uvedl dnes deník Právo, že z policejního prezidía odchází náměstek policejního prezidenta Jiří Houba.

Deník s odvoláním na své zdroje píše, že za odchodem náměstka, který měl na starosti kriminální policii, by mohly stát právě špatné vztahy s Komorousem.

Důvody Houbov odchodu jsou však nejasné. Houba tvrdí, že mu odchod mu doporučil policejní prezident Oldřich Martinů. Podle policejního prezidenta však náměstek o uvolnění ze služebního poměru sám požádal.

Právo píše, že Houbu by ve funkci mohl od 1. srpna vystřídat Tomáš Martinec, který působí na ředitelství řízení lidských zdrojů.

Ministr vnitra Martin Pecina Právu řekl, že Houba odchází kvůli vysokým výsluhám, které mu náležejí. Exministr Ivan Langer, který chtěl Houbu ještě v dubnu povýšit do hodnosti brigádního generála, ale tvrdí, že náměstek určitě nechtěl odejít sám. "Nevidím pro to jediný relevantní důvod," sdělil Langer.

 

Právě se děje

Další zprávy