Střípky z prvního roku Topolánkovy vlády

Střípky z prvního roku Topolánkovy vlády
Napodruhé Mirek Topolánek se svojí vládou ve sněmovně uspěl. Díky toleranci poslanců sociální demokracie Melčáka a Pohanky. Psalo se 19. ledna 2007.
Vláda a korupce? Téma, které se táhne celým obdobím vlády Mirka Topolánka. Už začátkem února 2007 byl vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek (KDU-ČSL) vydán Senátem k trestnímu stíhání v úplatkářské aféře.
V polovině dubna dostal Jiří Čunek velmi nepříjemný dopis s razítkem Evropské unie. Píše se v něm, že plán na čerpání 700 miliard korun z Bruselu, který pod jeho taktovkou vznikl, je naprosto špatný.
Květen a znovu se psalo především o úplatkářské aféře, v které byl viněn vicepremiér Čunek. Deník Aktuálně.cz například zjistil, že vyšetřující policista a klíčová svědkyně v celé kauze - Marcela Urbanová (na snímku) si spolu dopisují o kauze Čunek. Policisté s ní konzultovali některé otázky, které v neprospěch Čunka později padly při oficiálním výslechu.
Foto: Ondřej Besperát
8. 1. 2008 13:45

Před rokem začal fungovat kabinet Mirka Topolánka. Podívejte se na průvodce po nejzajímavějších událostech za jeho působení.

 

Právě se děje

Další zprávy