Senátor Pakosta opustil ODS. Je s ní nespokojen

ČTK ČTK
19. 1. 2012 22:10
Senátorovi za Náchodsko se nelíbí situace strany v regionech
Foto: Aktuálně.cz

Praha  - Senátor Petr Pakosta opouští Občanskou demokratickou stranu. Důvodem je údajně dlouhodobá nespokojenost se směřováním strany, do jiné vstoupit nehodlá. Uvedl to dnes v prohlášení zaslaném ČTK.

"Důvodem k mému odchodu je dlouhodobá nespokojenost se směřováním strany a zejména pak situace, do které dospěla ODS v regionech," uvedl Pakosta. Někdejší zakládající člen strany se mimo jiné nechce smířit s tím, že místní buňky ODS jsou často "jakýmisi zprivatizovanými sektami fungujícími s dost podezřelými cíli".

Pozastavil se také nad tím, že ani volební debakl ve městech, kde ODS měla odjakživa monopol na vítězství, nepřinesl žádné personální změny.

"...Že se situace neustále zhoršuje, dokazuje nekonečná řada schopných a inteligentních lidí, kteří řady ODS opustili přede mnou. Trápí mě odchod mnohých slušných členů ODS na Náchodsku, ale velmi lituji i nedávného odchodu (poslance) Michala Doktora," dodal. Ke svému kroku se prý rozhodl po několika měsících úvah.

Senátor připomněl, že nesouhlasil s přijetím lisabonské smlouvy, nepřijatelný byl pro něj také například postup zákonodárců ODS při hlasování o zvýšení podílu biosložek v pohonných hmotách.

 

Právě se děje

Další zprávy