Poslanec TOP 09 Roztočil odchází od Okamury

ČTK ČTK
18. 6. 2013 9:34
Důvody vysvětlí příští týden. Roztočil nevyloučil, že by mohl znovu kandidovat za TOP 09
Primář jihlavské porodnice a poslanec za TOP 09 Aleš Roztočil.
Primář jihlavské porodnice a poslanec za TOP 09 Aleš Roztočil. | Foto: TOP 09

Jihlava - Primář jihlavské porodnice Aleš Roztočil zvolený do Poslanecké sněmovny za TOP 09 oznámil, že nebude v příštích volbách kandidovat za Úsvit Tomia Okamury, jak dřív plánoval.

Své důvody chce vysvětlit příští týden poté, co se vrátí ze světového porodnického sjezdu v Moskvě. Roztočil nevyloučil, že by mohl znovu kandidovat za TOP 09. V příloze pro Vysočinu o tom informuje úterní Mladá fronta Dnes.

Okamura Roztočilovi jeho rozhodnutí nezazlívá. "Jsem mu vděčný, že navzdory tomu, že mu u nás nekynou žádné výhody a posty, tak naše hnutí a mne navzdory silnému tlaku ze strany vedení strany TOP 09 veřejně podpořil. Rozumím jeho pocitu, že nechce být v roli přeběhlíka, který opouští stranu v čase krize," uvedl Okamura.

Krajský předseda TOP 09 Jiří Blažek se nechtěl o Roztočilovi příliš bavit. "Já nevím, jak je to dnes s panem Roztočilem. Až budeme mít po naší společné schůzce, tak vám řeknu. Komunikujeme spolu," sdělil Blažek MF Dnes.

Roztočil kandidoval v roce 2010 za TOP 09 jako nestraník. Byl zvolen až z 19. místa. I při práci poslance zůstal primářem v jihlavské nemocnici a zasedá také ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny.

 

Právě se děje

Další zprávy