Paroubek se ke svým billboardům nehlásí

Redakce DOM, čtk
16. 1. 2006 11:28
Ostrava - V Ostravě se objevily billboardy hájící premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD). Ten však říká: Nemám s nimi nic společného.

Předsedu vlády před časem kritizovala rovněž prostřednictvím billboardů regionální ODS v čele se stínovým ministrem průmyslu a obchodu Martinem Římanem, a to za nehodu z loňského října, již podle svědků na Novojičínsku způsobily vládní limuzíny.

Nynější billboardy naopak tvrdí, že ODS a Říman lhali.

Plakáty ODS se na Novojičínsku objevily v prosinci. Mimo jiné varovaly řidiče před tím, že po silnici jezdí premiér rychlostí 200 kilometrů za hodinu.

Nyní se na billboardech objevuje pravý opak. "Říká-li pan Říman a ODS, že jsem tudy jel rychlostí 200 km/h, tak lžou," stojí na billboardu, pod jehož textem je napsáno Jiří Paroubek.

Na billboardu se rovněž píše, že je reakcí na billboard ODS.

Premiér dnes ČTK prostřednictvím mluvčí vlády Lucie Orgoníkové vzkázal, že s kampaní nemá nic společného. Dodal ale, že je rád, "že se ho konečně někdo zastal".

Již dříve označil tehdejší kampaň ODS za příklad lživé goebbelsovské propagandy.

Mluvčí Krajského výkonného výboru ČSSD Moravskoslezského kraje Michal Kubíček ČTK rovněž řekl, že krajská organizace sociálních demokratů o této kampani nic neví a není jejím autorem.

"Ať si ten, kdo ten billboard vyrobil, přečte zápis policie v Novém Jičíně a ať si přečte v tehdejších novinách reakce těch lidí, kterých se to týkalo, a možná pochopí, kde ta pravda spíše je," reagoval na novou kampaň Říman.

Billboardy s různými politickými vzkazy nejsou v poslední době výjimečné.

Například letos v létě se na dálnici D1 objevily na reklamních plochách plakáty s nápisy Děkujeme vládě za stav D1 a Zácpa ministra Šimonovského, které vymyslel místopředseda sněmovny a ODS Ivan Langer. V ulicích se nedávno objevily i billboardy ironizující politiky ODS a KDU-ČSL.

 

Právě se děje

Další zprávy