Kubice odvolal náměstka Veselského, nastoupí Ledvinka

ČTK ČTK
19. 11. 2012 17:04
Robert Ledvinka dosud působil jako vrchní ředitel sekce veřejné správy a eGovernmentu
Robert Ledvinka, nastupující náměstek ministra vnitra Jana Kubiceho
Robert Ledvinka, nastupující náměstek ministra vnitra Jana Kubiceho | Foto: MV ČR

Praha - Ministr vnitra Jan Kubice v pondělí odvolal náměstka pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví Ondřeje Veselského. Od úterý jej nahradí vrchní ředitel sekce veřejné správy a eGovernmentu Robert Ledvinka. Odvolání je bez udání důvodů, řekl mluvčí vnitra Pavel Novák.

Zatím není zřejmé, zda Veselský na vnitru zůstane. "Je to stále otevřené," řekl mluvčí. Čtyřiačtyřicetiletý Ledvinka podle něj působil na ministerstvu předchozích pět let na úseku veřejné správy a byl jedním z lídrů týmu, který měl na starost spuštění základních registrů veřejné správy. Právě její elektronizací se zabývá projekt eGovernment.

Základní registry jsou celkem čtyři - registr obyvatel, registr osob, registr územní identifikace, adres a nemovitostí a registr práv a povinností.

Například registr obyvatel sjednocuje údaje z dosavadních evidencí obyvatel, občanských průkazů, cestovních dokladů a z informačního systému cizinců.

Celý projekt, který byl spuštěn od 1. července, již stál přes dvě a půl miliardy korun, větší část byla placena z evropských prostředků.

 

Právě se děje

Další zprávy