Julínek chce s pomoci Bolka Polívky uhájit Senát

Domácí Domácí
20. 7. 2010 14:09
Exministr angažoval do předvolebního klipu populárního herce
Stačí 30 korun, odmítá Julínek slivovici
Stačí 30 korun, odmítá Julínek slivovici | Foto: Repro YouTube.com

Praha - Někdejší ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) zahájil v Praze kampaň před podzimními volbami, v nichž chce obhájit post senátora za Brno-venkov.

Ústředním tématem je opět reforma zdravotnictví. Politik, jenž se do povědomí dostal především zavedením regulačních poplatků, chce tentokrát voliče nalákat s pomocí populárního herce Bolka Polívky.

"Zvyšování poplatků nesmí nahrazovat reformu! Nastavení poplatků v roce 2007 bylo jedno z opatření proti plýtvání a nebylo zavedeno jako primitivní zdroj peněz do černých děr českého zdravotnictví," prohlásil zákonodárce.

Podle něj se díky poplatkům, u jejichž zavedení Julínek stál, podařilo vytvořit finanční rezervy, díky nimž nedopadla na pacienty ekonomická krize.

Příští rok však podle něj už žádné rezervy nebudou a zdravotnictví se propadne do patnáctimiliardového deficitu. "Tyto dluhy se v žádném případě nepokryjí zvýšením poplatků. V důsledku nedostatku financí hrozí omezování péče a zhoršení situace zdravotníků," tvrdí.

Do horní komory parlamentu mu má pomoci i pacient Polívka, který se na operačním sálu snaží uplatit lékaře Julínka slivovicí. "Stačí 30 korun... A teď ještě reformu ve prospěch pacienta!" slyší od něj.

Videoklip si můžete prohlédnout ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy